Tarina jugend tuoleista

Nämä hylätyt kaunottaret löytyivät huutokaupasta. Ilmeisesti alkujaan on ollut kysymys kokonaisesta kalustosta kaksine nojatuoleineen,  sekä neljästä pienemmästä tuolista,  joista valitettavasti ei ollut kuin yksi jäljellä. Tuolien tyyli tuo mieleen Louis Sparren huonekalut, mutta tarkkaa selvitystä alkuperästä ei ole.

Nojatuolien selkänojan koristeet olivat varmaan häirinneet jotakuta, sillä ne löytyivät poikkisahattuina laatikosta,  ja jostain syystä myös muita puuosia oli muotoiltu kovalla kädellä; tuunattiin sitä ennenkin!  Verhoilu oli mitä todennäköisimmin alkuperäinen, jouset kuoleentuneet, ja hiiret mellastaneet kerroksissa.

Seuraavassa kuvassa alkuperäiset koristeet on istutettu takaisin selkänojaan, ja runko on puhdistuksen jälkeen petsattu, käsitelty sellakalla, ja lopuksi vahattu antiikkivahalla. Koko vanha verhoilu poistettiin, ja tehtiin uudelleen alusta asti, satulavöineen, jousineen, pehmustuksia ja välikankaita unohtamatta


Kangastarjonnan runsaus aiheutti päänvaivaa, mutta löytyihän se lopulta, ja jo lähes kaatopaikkakunnossa oleva tuoliperhe on aivan yhtä upea kuin joskus isoäidin aikaan.

Kotisivut yrityksille: Mainostoimisto Kompassi